Stēvijas izmantošana kosmētikā

Stēvijas izmantošana kosmētikā

Stēvija ir augs, kuru ne tikai izmanto pārtikas saldināšanā. Šis augs lieliski tiek izmantots gan profesionālu kosmetologu aprindās, gan mājas apstākļos, pagatavojot dažādus kosmētiskos līdzekļus.
🍀 Stēvija tik plaši tiek izmantota, jo satur dažādas dabīgas un veselīgas vielas:
dažādus organiskos savienojumus, proteīnus, šķiedrvielas, ogļhidrātus (glikozes atvasinājumus daļas), fosforu, dzelzi, kalciju, kāliju, nātriju, magniju, flavonoīdu rutīnu, cinku, C vitamīnu, A vitamīnu, hlorofilu. Pētījumos no stēvijas iegūtajās ēteriskajās eļļās ir atklāti vēl rinda dažādu bioloģiski aktīvu savienojumu, no kuriem visvairāk tika identificēts safranols (atrodams safrāna sastāvā).
🍀 Stēvijas produktus plaši pielieto dažādu kosmētikas līdzekļu izgatavošanā. Šie kosmētiskie līdzekļi tiek pielietoti dažādu ādas slimību ārstēšanā.
Stēvijai piemīt ļoti stipra konservanta īpašības. Ir pierādīts, ka stēvijai piemīt antibakteriālas, antifungālas un pat antivirāla aģenta īpašības. Šie iemesli ir arī tie, kuri ļauj stēviju izmantot dažādu mutes dobuma slimību profilaksei un ārstēšanai. Izmantojot stēviju saturošu zobu pastu, mēs varam vienlaikus lietot dabīgi saldinātu zobu pastu, kā arī nodrošināt, ka zobu pastas sastāvā esošā stēvija palīdzēs tikt galā ar mutes dobumā esošajām baktērijām.
🍀 Lai mazinātu un novērstu dažādas ādas problēmas – ārstēt pūtītes, izlīdzinātu grumbas un uzlabotu sejas ādas krāsu, pasaulē plaši izmanto stēviju ādas kopšanas līdzekļu ražošanā. Visvienkāršākā ir sausu, maltu stēvijas lapu maskas pagatavošana, ko var veikt ikviena sieviete mājas apstākļos.
🍁👍 Tā kā stēvija palīdz sadziedēt dažāda rakstura brūces un plaisas, to pielieto apdegumu, iegriezumu un skrāpējumu ārstēšanā un darbojas kā viegls anestezējošs lokālas iedarbības līdzeklis. Pēc brūču sadzīšanas ievērojami samazina rētaudu izveidošanos.
Ir pētījumi, kas pierāda stēvijas nozīmīgumu seborejas, dermatītu un dažādu ekzēmu ārstēšanā.
🍀 Savukārt stēvijas sastāvā esošo tonizējošo vielu kopums ļauj izmantot šo augu celulīta kompleksā ārstēšanā, kā arī lietojot matu masku un novārījumu veidā uzlabo matu un skalpa veselību.
🍀 Kā neaizstājama ir īpašība sadziedēt dažādu .
Masku pagatavošana
Šīm maskām ieteicams izmantot vissmalkākā maluma lapas, kas sajauktas ar siltu ūdeni līdz krējuma konsistencei un ar otu tiek uzklātas uz problemātiskās vietas. Maskas iedarbība 30-60 min., atkarībā no nepieciešamības un pacietības ilguma.
Stēvijas lapu pulveri var izmantot arī ierasto kosmētisko masku papildināšanai.
Kā liecina dažādi informācijas avoti, kosmetoloģijā var izmantot jebkura veida stēvijas produktu, taču visvairāk dabīgo vielu ir tieši maltajās lapās un tumšajā stēvijas koncentrātā.
Apskatīt citus rakstus